Tuesday, February 27, 2024

Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης: Βράβευσε τους κορυφαίους μαθητές των σχολείων της που αποφοίτησαν

588 views
Κοινοποίηση

Μία ξεχωριστή γιορτή με σκοπό να επιβραβεύσει τις εξαιρετικές επιτυχίες των μαθητών των σχολείων της οι οποίοι αποφοίτησαν στο πλαίσιο των Εξετάσεων Ανώτερης Εκπαίδευσης (Victorian Certificate of Education – VCE), επιτυγχάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία, διοργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο, όπου συγκεντρώθηκαν οι οικογένειες, οι φίλοι και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΜ για να επικροτήσουν την προσπάθεια και τα άριστα αποτελέσματα των επιτυχόντων.

Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης: Βράβευσε τους κορυφαίους μαθητές των σχολείων της που αποφοίτησαν
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ξεκίνησε την ομιλία του, παραθέτοντας αποσπάσματα από το συγκινητικό και ενθαρρυντικό άρθρο του καθηγητή κ. Νίκου Παπαστεργιάδη, με τίτλο “On Not Being an Idiot”, ενθαρρύνοντας τους αποφοιτήσαντες μαθητές και μαθήτριες να συνεχίσουν να επιδιώκουν την αριστεία και επισημαίνοντας τη σημασία της εκπαίδευσης με στόχο ένα πρόσφορο μέλλον.

“Κοιτάζοντας πέρα από τα όρια του σχολικού κτηρίου, μπορούμε να αναζητούμε τι έχει να μας προσφέρει ο υπόλοιπος κόσμος. Η εκπαίδευση ξεκινά με την ερώτηση ‘γιατί’, και η μάθηση έγκειται στην ιχνηλάτηση της νέας οδού της ζωής. Αυτές οι μικρές στιγμές της ζωής μπορεί να φαίνονται ασήμαντες και άκαιρες, αλλά είναι κομβικά σημεία. Το να παραμένει κανείς συνδεδεμένος με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται τις ίδιες αξίες, συνδέοντας τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και το όραμά του με αυτές, αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα μαθήματα της ζωής”.

Ο κ. Παπαστεργιάδης, στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους μαθητές, κατέληξε: “Η απονομή των βραβείων αυτών είναι μια σημαντική στιγμή, διότι όχι μόνο σηματοδοτεί τις ατομικές επιτυχίες των μαθητών, αλλά και αυτές των εκπαιδευτικών, των γονέων, οι οποίοι αποτελούν τον βασικό σύνδεσμο στην ευόδωση των προσπαθειών σας. Συνεχίστε να είστε ενεργά μέλη της παροικίας μας, γίνετε μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, παρακολουθήστε τις εκδηλώσεις μας, γίνετε εθελοντές. Οι επιτυχίες σας αντικατοπτρίζουν όχι μόνο την προσωπική σας αφοσίωση, αλλά και τη συλλογική δύναμη της κοινότητάς μας. Είστε οι πρεσβευτές της ελληνικής αριστείας, το μέλλον της ελληνικής κοινότητας. Είστε οι άνθρωποι που θα οδηγήσετε στην αλλαγή του τοπίου αυτής της μεγάλης πολυπολιτισμικής πόλης στην οποία ζούμε. Γίνετε πολίτες του κόσμου.”

Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης: Βράβευσε τους κορυφαίους μαθητές των σχολείων της που αποφοίτησαν
Ακολούθησε η ομιλία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη, ο οποίος παρότρυνε και αυτός με τη σειρά του τους μαθητές να επιμείνουν στην αναζήτηση της αριστείας, ενώ εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς όλους τους μαθητές για τις επιτυχίες τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης στη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Αυτή είναι η αρχή της διαδρομής σας για τη ζωή. Θέστε στόχους με επιμονή και υπομονή για να τους επιτύχετε. Πορευτείτε με οδηγό το ‘φιλότιμο’, μια λέξη που δεν μεταφράζεται και που αποτελεί έναν κώδικα του να σέβεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους, να κάνεις το καθήκον σου και να υπερασπίζεσαι αυτά που αγαπάς. Η δημοκρατία στην οποία γεννηθήκατε και μεγαλώσατε δεν είναι δεδομένη ούτε και αιώνια. Διαβάστε τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Διαβάστε ποίηση, παρακολουθήστε θέατρο. Οι Έλληνες αριστεύσαμε και στα δύο. Βρείτε ένα ρητό που σας εμπνέει. Είναι ‘cool’ να είσαι Έλληνας!”

Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης: Βράβευσε τους κορυφαίους μαθητές των σχολείων της που αποφοίτησαν
Ο επικεφαλής των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΚΜ, Δρ. Νίκος Ντάλλας, δήλωσε, από την πλευρά του: “Είναι αρκετά συγκινητικό γεγονός η αναγνώριση των επιτυχιών των μαθητών που ξεχώρισαν στις Εξετάσεις VCE. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η αναγνώριση θα λειτουργήσει ως καταλύτης γι’ αυτούς τους μαθητές να αναπτύξουν στενότερους δεσμούς με την ΕΚΜ, καθώς αυτή είναι η επόμενη γενιά που θα αναλάβει τα ηνία.”

Τις ομιλίες ακολούθησε η τελετή απονομής των Πιστοποιητικών Αριστείας από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης: Βράβευσε τους κορυφαίους μαθητές των σχολείων της που αποφοίτησαν
Η ΕΚΜ επέδωσε Βραβεία Αριστείας σε 15 μαθητές που είχαν βαθμό πάνω από 40 στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Μια μαθήτρια κατάφερε να πετύχει τον βαθμό 35 στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ περισσότεροι από 80 μαθητές που είχαν βαθμό πάνω από 47 έλαβαν επίσης Βραβείο Αριστείας.

Ένα από τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα της βραδιάς ήταν η αναγνώριση του μαθητή, Αλέξανδρου Πέτρου Γεωργίου, από το Melbourne Grammar School, ο οποίος πέτυχε τον τέλειο βαθμό σε τρία μαθήματα, unit 3+4 και του απονεμήθηκε ένα ειδικό βραβείο, ένα εισιτήριο για την Ελλάδα μετ’ επιστροφής, ως ευγενική χορηγία του εκ των αντιπροέδρων της ΕΚΜ, κ. Μιχαήλ Καραμήτου, ο οποίος δήλωσε: “Είναι πηγή έμπνευσης να παρακολουθείς το πάθος και την αποφασιστικότητα αυτών των νέων ανθρώπων. Ελπίζουμε να τους ενθαρρύνουμε και εμείς με την σειρά μας να επιδιώξουν περαιτέρω γνώση και αριστεία στους αντίστοιχους τομείς της ζωής τους. Αυτή η κίνηση αντανακλά τη δέσμευση της Κοινότητας να προάγει και να επευφημεί τις ακαδημαϊκές επιτυχίες των νέων μας.”

Πηγή: Νέος Κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

396402682 346095894498427 6008047625443043260 N

@2023 –  All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?