Friday, May 24, 2024

Ισπανία: Τα τρακτέρ “κλείνουν” δρόμους σε όλη τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κρίση στον κλάδο

93 views
Κοινοποίηση

Εκατοντάδες τρακτέρ μπλοκάρουν αρκετούς αυτοκινητόδρομους και δρόμους σε όλη την Ισπανία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κρίση στον κλάδο, χωρίς να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σημαντικά επεισόδια.

Τα τρακτέρ κρατούν αποκλεισμένο τον αυτοκινητόδρομο Α-2 καθώς περνά μέσα από την πόλη La Almunia de Doña Godina της Σαραγόσα και τις προσβάσεις στη Mercazaragoza, στον αυτοκινητόδρομο Cogullada.

Μια ενέργεια που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των διαμαρτυριών που ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες αγρότες σε όλη τη χώρα για να προτρέψουν άμεσες πολιτικές που βελτιώνουν την κατάσταση στον κλάδο.

Στην περιοχή βρίσκονται στελέχη της Πολιτικής Φρουράς και της Τροχαίας για τη ρύθμιση των δρόμων που επηρεάζονται από τη διαμαρτυρία και την αποφυγή πιθανών επεισοδίων που επηρεάζουν την ασφάλεια.

Σύμφωνα με πηγές από το Κυκλοφοριακό Ινστιτούτο, που μπορούν να προσδιορίσουν τα χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου που επηρεάζεται, οι οδηγοί τρακτέρ καταλαμβάνουν τον οδικό άξονα, με εισόδους και εξόδους από περιοχές εξυπηρέτησης

Για σήμερα  Τρίτη, διοργανώνονται άλλες συγκεντρώσεις τρακτέρ σε διάφορα μέρη της Αραγονίας, όπου εκατοντάδες αγρότες έχουν συγκεντρωθεί σε  τοποθεσίες στις αντίστοιχες πόλεις τους για να ξεκινήσουν μια διαμαρτυρία που θα επηρεάσει αρκετούς δρόμους της Αραγονίας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, εκατό τρακτέρ από πόλεις των Cinco Villas ταξίδεψαν στην Ejea de los Caballeros για να συμμετάσχουν σε μια κινητοποίηση και κατάφεραν να παραλύσουν την κυκλοφορία στη βιομηχανική περιοχή Valdeferrín, στην πρωτεύουσα της περιοχής.

Την Κυριακή, περισσότερα από 350 τρακτέρ από διαφορετικές κοιλάδες των Πυρηναίων κατάφεραν επίσης να αποκλείσουν τους κύριους δρόμους πρόσβασης προς τα Πυρηναία.

Αγρότες από διάφορες περιοχές της Καταλονίας ξεκίνησαν συγκεντρώσεις στις 8:00 π.μ. σε διάφορους δρόμους και σημεία της Καταλονίας, σε ορισμένες περιπτώσεις με τα τρακτέρ τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κρίση στον κλάδο και ενάντια στις γεωργικές πολιτικές της ΕΕ, κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ακόμη και αύριο σε ορισμένες περιοχές.

Διάφορες γεωργικές οργανώσεις έχουν καλέσει σε συγκεντρώσεις αγροτών σε σημεία όπως η πόλη Girona, Vic και Sant Fruitós del Bages, στην κεντρική Καταλονία, στη Fondarella (Lleida) ή στη Mora d’Ebre, Vila-rodona και Montblanc, στην Tarragona, από όπου σκοπεύουν να κόψουν και να φράξουν κάποιες από τις κύριες αρτηρίες της κοινότητας.

Στη Χιρόνα, οι αγρότες έχουν συγκεντρωθεί από τις 8:00 το πρωί στο πάρκινγκ του περιπτέρου Fontajau, από όπου σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια να κατευθυνθούν στον αυτοκινητόδρομο AP-7 και στο National II.

Στο Montblanc (Tarragona) οι αγρότες σχεδιάζουν να κόψουν το AP-2 και το N-240 ξεκινώντας από τις 9:00 π.μ. και επίσης σε αυτήν την επαρχία, στο Mora d’Ebre, περισσότερα από πενήντα τρακτέρ θα κάνουν αργές πορείες κατά μήκος του C-12 και το Ν-420.

Οι αγρότες των Alt Urgell και Cerdanya κλήθηκαν επίσης να μπλοκάρουν τα N-145 και N-260 με τα τρακτέρ τους, στον κυκλικό κόμβο Seu d’Urgell (Lleida), στην πρόσβαση στην Ανδόρα.

Γύρω στο μεσημέρι, οι αγρότες των εδαφών του Έβρου έχουν επίσης κληθεί να συγκεντρωθούν στην L’Aldea (Tarragona)

Η βόρεια πρόσβαση στη Βαλένθια αποκόπηκε και υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Α-3 στο Τσέστε λόγω μονάδας τρακτέρ

Μια επίδειξη αγροτών με τρακτέρ απέκλεισε τη βόρεια διαδρομή πρόσβασης στη Βαλένθια και το CV-30 από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, καθώς και το CV-50 στην L’Alcúdia και το A-3 κοντά στο Cheste, αν και στο τελευταία έχει ήδη ανοίξει μια λωρίδα.

Στο Α-3 το τρακτέρ έχει αποκόψει εντελώς τον δρόμο αλλά αργότερα άνοιξε λωρίδα κυκλοφορίας και γύρω στις 8:00 π.μ. υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ 1,5 και 2 χιλιομέτρων, όπως αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Τροχαίας. 

Στις προσβάσεις στην πρωτεύουσα της Βαλένθια, ο βόρειος περιφερειακός δρόμος έχει αποκοπεί και το CV-30 στην είσοδό του στην πόλη έπρεπε να αποκοπεί, ώστε να μην έχουν πρόσβαση άλλα οχήματα και να απομακρυνθούν εκείνα που έχουν αποκλειστεί.

Το CV-50 έκλεισε επίσης στην κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις κοντά στο L’Alcúdia λόγω επίδειξης αγροτών με τρακτέρ, σύμφωνα με την DGT.

Σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Βαλένθια, στις 7 το πρωί η είσοδος μέσω του CV-30 και της βόρειας περιφερειακής οδού αποκλείστηκε και λίγα λεπτά αργότερα η έξοδος από αυτόν τον δρόμο, στο ύψος της λεωφόρου Joan XXIII.

Αυτές οι περικοπές έχουν προκαλέσει την κατάρρευση των εγκάρσιων δρόμων πρόσβασης προς την πόλη, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους της Ριόχα αυτήν την Τρίτη και έχουν μπλοκάρει την κυκλοφορία στις κύριες προσβάσεις στο Λογκρόνιο από νωρίς το πρωί και μερικά κατευθύνονται προς τη Μερκαριόχα.

Υπάρχουν επίσης τρακτέρ στις περιοχές των δήμων Riojan Haro, Briones, Calahorra και Alfaro και σχεδιάζονται κλείσιμο δρόμων, όπως ο N-232, και δεν έχει αποκλειστεί στον αυτοκινητόδρομο Βάσκων-Αραγονίας AP-68.

Ορισμένα αστικά λεωφορεία στο Logroño δυσκολεύονται να ταξιδέψουν στα συνηθισμένα τους δρομολόγια.

Ισπανία: Τα τρακτέρ “κλείνουν” δρόμους σε όλη τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κρίση στον κλάδο

Η Πολιτοφυλακή και η Τοπική Αστυνομία βρίσκονται στις αποκλεισμένες περιοχές και προσπαθούν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Αυτή η συγκέντρωση των  τρακτέρ γίνεται  χωρίς την άδεια της Κυβερνητικής Αντιπροσωπείας στη La Roja, η οποία επεσήμανε επίσης ότι δεν επιτρέπονται κυκλοφοριακές διακοπές και ότι τα τρακτέρ, για να έχουν πρόσβαση στα αστικά κέντρα, πρέπει να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κυκλοφοριακούς κανονισμούς και τις οδηγίες που τους δίνονται από τις κρατικές δυνάμεις και φορείς ασφαλείας και την τοπική αστυνομία.

Πηγή: EFE

Mετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

396402682 346095894498427 6008047625443043260 N

@2023 –  All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?