Monday, June 17, 2024

Μεσολόγγι: Ο Μπάμπης έψαχνε στο Google τις διαφορές ανάμεσα σε κάλπικες και χρυσές λίρες

117 views
Κοινοποίηση

Μια νέα παράμετρος μπαίνει στο κάδρο των ερευνών για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου καθώς ο 31χρονος φαίνεται να έπεσε θύμα ενέδρας από τον 50χρονο με αφορμή χρυσές… λίρες!

Όπως ανέφερε ο ΑΝΤ1, στο ιστορικό αναζητήσεων του υπολογιστή του 31χρονου οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν εντόπισαν μόνο λέξεις – κλειδιά σχετικές με χαμένο θησαυρό αλλά και κάτι πιο εξειδικευμένο: Πώς μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τις κάλπικες λίρες!

Έτσι φαίνεται, πως ο 50χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μπάμπη, τον έπεισε πως υπήρχε χαμένος θησαυρός στο Ευηνοχώρι με χρυσές λίρες. Ο νεαρός προφανώς ήταν… ψιλιασμένος αλλά για λάθος λόγο, καθώς ναι μεν περίμενε πως ο 50χρονος θα τον κοροϊδέψει αλλά όχι και πως θα τον σκοτώσει!

Πλέον, το σενάριο να έγινε η δολοφονία με αφορμή την χρυσοθηρία ενισχύεται ωστόσο αυτό ήταν το πρόσχημα για να οδηγήσει τον Μπάμπη σε απόμερη περιοχή ο κρεοπώλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπάμπης Κούτσικος, στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του, φαίνεται πως κρυβόταν από τον διώκτη ή τους διώκτες του (;). Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το σενάριο όντως να βρήκαν κάτι οι δυο άνδρες και στη συνέχεια να έγινε η δολοφονία.

Ίσως και για τον λόγο αυτό δεν μιλάει ο κρεοπώλης, καθώς αν έχει βρεθεί το παραμικρό τότε θα πρέπει να το ομολογήσει και ο θησαυρός (ή οτιδήποτε είχαν εντοπίσει) θα πρέπει να τον πάρουν οι Αρχές.

Δεν αποκλείεται με τη σιωπή του να δίνει άλλωστε και χρόνο στους συνεργούς του (κάτι που η ΕΛ.ΑΣ. πιστεύει ακράδαντα πως δεν έδρασε μόνος) να πάρουν τα… λάφυρα.

Ειδική ομάδα του στρατού στις έρευνες

Κάθε πιθανό και… απίθανο μέσο που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους είναι διατεθειμένες να χρησιμοποιήσουν για την πλήρη εξιχνίαση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ειδική ομάδα του Στρατού στη συλλογή μετάλλων επιστρατεύεται στις έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού τηλεφώνου του θύματος, με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων ανίχνευσης.

Παράλληλα, το σενάριο της μεταφοράς της σορού στη βαλτώδη περιοχή στην θέση Ευαγγελίστρια στον Κάμπο Ευηνοχωρίου, αποκλείεται από την ΕΛΑΣ. «Η πράξη του εγκλήματος έγινε σ΄εκείνο το σημείο» τόνισε κατηγορηματικά στην «Π» ανώτατος αξιωματικός, την ώρα που αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι: «η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να βρούμε όλα τα στοιχεία. Δεν μένουμε μόνο στον 50χρονο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του, θα ‘απλώσουμε’ την έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις».

«Εχω τα χέρια μου καθαρά, δεν έχω καμία σχέση»

«Εχω τα χέρια μου καθαρά, δεν έχω καμία σχέση», είπε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που τον επισκέφθηκαν χθες στο κελί του. Ο 50χρονος, εμμένει στην τακτική της άρνησης που έχει υιοθετήσει εξ’ αρχής και δεν αποδέχεται τη διάπραξη του εγκλήματος. Από τον κατηγορούμενο ελήφθη γενετικό υλικό για να γίνει αντιπαραβολή με τα ευρήματα στη σορό του 31χρονου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο νεαρός δέχθηκε πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο με φυσίγγια για αγριογούρουνο. «Φέρει μια βολή η οποία είναι στην πλαγιομετωπική αριστερή πλευρά του σώματος, έχει είσοδο από την πλευρά του ώμου και έξοδο στην κάτω πλευρά. Μια βολή γύρω στις 10 βολίδες εντός σώματος», ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην «Π», την ώρα που δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη ο εντοπισμό φυσιγγίου στον τόπο του εγκλήματος, πληροφορία που διακινήθηκε χθες το απόγευμα.

Τα τρία σενάρια για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα η οικογένεια, φίλοι, συγγενείς και κόσμος από το Μεσολόγγι στον άτυχο 31χρονο Μπάμπη, ο οποίος αγνοούταν από την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και εντοπίστηκε μετά από 18 ημέρες δολοφονημένος σε βαλτώδη περιοχή.

Και ενώ θα γράφεται η τελευταία πράξη του δράματος οι Αρχές εξετάζουν τα πάντα και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις ενδελεχείς έρευνες προκειμένου να βρουν τονΤα οικονομικά λόγο δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου, καθώς προκύπτουν σενάρια για κυκλώματα αρχαιοκάπηλωνχρυσοθήρες μέχρι και συνεργούς στο έγκλημα.

Ο Μπάμπης είχε δανείσει 17.000 ευρώ στον 50χρονο κρεοπώλη τα οποία και ζητούσε πίσω. Στο σπίτι του θύματος εντοπίστηκε μάλιστα και ένα σημειωματάριο που δείχνει ότι ο 30χρονος είχε δανείσει χρήματα και μάλιστα αρκετά όχι μόνο σε εκείνον αλλά και σε άλλα άτομα. Χαρακτηριστικά είναι όσα είχε πει και ο Θανάσης Κατερινόπουλος ότι «Όσο δουλευταράς και να είσαι δε μαζεύεις κατά τη μητέρα του που βγήκε και είπε ότι είχε ένα τεφτέρι στο σπίτι και έχει δανείσει κάπου κοντά στις 70.000. είναι πολλά τα λεφτά»

Αυτό μπορεί να είναι και ένα από τα κίνητρα της δολοφονίας που εξετάζονται… να ήθελαν νεκρό τον Μπάμπη Κούτσικο. Άραγε βρίσκεται από πίσω και κάποιο κύκλωμα χρυσοθηρίας ή και αρχαιοκαπηλίας…

«Εκεί κοντά υπάρχουν δύο χώροι ανεκμετάλλευτοι μη ξεχνάτε ότι κατά τη διάνοιξη της Ιόνιας Οδού είχαν βρεθεί αρχαία σε μια απόσταση 2 χιλιομέτρων από εκεί μπορεί και λιγότερο. Εκεί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε άλλους δύο νεκρούς ο ένας αρχαιοφύλακας και ο άλλος βοσκός που δεν δικαιολογείται ο θάνατός του», πρόσθεσε.

Τα στόματα στην περιοχή του Μεσολογγίου αρχίζουν και ανοίγουν και οι κάτοικοι δείχνουν στις Αρχές βουνά και ξωκλήσια όπου επίδοξοι χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλοι δρουν ανεξέλεγκτοι. Ένα ακόμα λοιπόν σενάριο είναι ο Μπάμπης Κούτσικος να παρασύρθηκε στα δίχτυα του κυκλώματος κρυμμένων θησαυρών, στο οποίο άνηκε και ο κρεοπώλης.

Ερωτήματα για συνεργούς στη δολοφονία

Οι έρευνες από την Αστυνομία δεν σταματούν και αφού ο κρεοπώλης δεν μιλάει πρέπει να διαπιστωθεί εάν υπήρξε συνεργός ή αν κάποιος άλλος γνώριζε τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση του Μπάμπη και δολοφονήθηκε.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σορός θα μιλήσει και θα πάρουμε απαντήσεις για κάποια ερωτήματα που έχουμε από την πρώτη στιγμή και δεν έχει αποκλειστεί το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να γνώριζε», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Μπάμπη από την πρώτη στιγμή άλλωστε μιλούσε για ένα οργανωμένο σχέδιο.

«Ο Μπάμπης βρέθηκε στα καλάμια, η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό»

Πέπλο μυστηρίου απλώνεται πάνω από την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι μετά και την απολογία στην ανακρίτρια του 50χρονου κρεοπώλη ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου.

Οι έρευνες συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, από αυτό της αρχαιοκαπηλία, μέχρι και το κυνήγι θησαυρού αλλά και της τοκογλυφίας. «Είναι γεγονός ότι ο εντοπισμός της σορού είναι ένα πρόσθετο όπλο στη φαρέτρα των ερευνών γιατί μπορεί να δώσει στοιχεία», λέει, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

«Υπάρχει, βέβαια, δρόμος ακόμη, γιατί θα ήταν πολύ σημαντικό να εντοπιστεί το όπλο και το κινητό. Όσον αφορά την καραμπίνα, σήμερα θα μεταβεί κλιμάκιο του στρατού εκεί για να προσπαθήσει να εντοπίσει το όπλο, γιατί και αυτό θα μιλήσει», πρόσθεσε.

«Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ απίθανο και δε θα εκπλαγώ αν έχουμε και άλλα εντάλματα και συλλήψεις, το θεωρώ δύσκολο να μην υπήρξε συνεργός. Βλέπουμε ότι ωριμάζει σιγά σιγά η κοινωνία και είδαμε χθες ότι ο 50χρονος ομολόγησε ότι δεν άφησε τον Μπάμπη κατευθείαν στα ΤΕΙ, αλλά κάνανε τη βόλτα μαζί και μετά τον άφησε. Όλο ψέματα, όλο αντιφάσεις, ο άνθρωπος έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη: «Πιστεύω ότι τον παγιδεύσανε ή τον παγίδευσε 100%. Ο Μπάμπης ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, δούλευε από μικρός, φημιζόταν γιατί ήταν τίμιος και δουλευταράς, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα. Ένας άνθρωπος γύρισε και μου είπε ‘δεν υπήρχε καλύτερο παιδί από τον Μπάμπη’. Ήταν ο άνθρωπος που έτεινε χείρα βοηθείας στον καθένα».

Περιγράφοντας την σκηνή του εγκλήματος σημείωσε: «Αρχικώς τον παγίδευσαν ή τον παγίδευσε και τον πήγε στο σημείο εκείνο. Στην πορεία ενδεχομένως του πήραν την καραμπίνα και πολύ φοβάμαι ότι η δολοφονία έγινε με το ίδιο το όπλο του Μπάμπη. (…) Οι άνθρωποι αυτοί ή ο άνθρωπος που του αφαίρεσε τη ζωή, αν πάρουμε τον 50χρονο, δεν υπήρχαν κάτι χαρτιά ή επιταγές για το θέμα των χρημάτων για να φοβάται μην τον πάει στα δικαστήρια. Επομένως, ενδεχομένως κάτι άλλο ήξερε ο Μπάμπης και ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση».

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι η σορός του 31χρονου δεν ήταν μέσα στο νερό σκεπασμένη με βαρίδιο, αλλά βρέθηκε σε ξερό σημείο στις καλαμιές.

«Αν η δολοφονία έγινε με το ίδιο όπλο του Μπάμπη, από την στιγμή που έχει βγει ότι είναι καραμπίνα, θα πρέπει να βρεθεί το φυσίγγι, εκτός αν αυτός που σκότωσε τον Μπάμπη το βρήκε και το πήρε, που το θεωρώ δύσκολο. Ο Μπάμπης βρέθηκε στα καλάμια, σε ξερό μέρος, χωρίς πέτρες, χωρίς βάρος, χωρίς τίποτα. Η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό. Είχε πυροβοληθεί πλάγια αριστερά, να δούμε αν ήταν από πάνω προς κάτω ή αν ήταν ευθεία βολή», πρόσθεσε.

«Αν είναι από πάνω προς τα κάτω σημαίνει ότι ήταν σκυμμένος, ίσως δηλαδή να τον κυνήγησε ο δολοφόνος του και να προσπάθησε να κρυφτεί. Σε περίπτωση που ευσταθεί και το άλλο σενάριο, ίσως ο δολοφόνος του, του είπε ‘έλα να πάμε να κυνηγήσουμε, κρύψου εσύ και εγώ θα πάω πιο πέρα’ και μετά να απομακρύνθηκε λίγο και να του έριξε να τον σκοτώσει», συμπλήρωσε

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη: «Η βολή είναι στην ωμοπλάτη. Λένε ότι σύμφωνα με το πώς έχουν πάει επάνω στον Μπάμπη τα σκάγια, δείχνει ότι ήταν κάτω από 10 μέτρα η απόσταση του δολοφόνου, δεν τον πυροβόλησε στο κεφάλι».

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

396402682 346095894498427 6008047625443043260 N

@2023 –  All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?