Sunday, July 14, 2024

Μ. Κατρίνης στο Πρώτο: Αντιμέτωπος ο ΠΘ με το ενδεχόμενο απώλειας δεδηλωμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας – Το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί στη σωστή πλευρά (audio)  

83 views
Κοινοποίηση

«Εδώ υπάρχει μια κατάσταση στην οποία θα πρέπει να απαντήσει πρωτίστως ο πρωθυπουργός. Να πείσει την κυβέρνησή του και την πλειοψηφία του, έστω με μικρές απώλειες, ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να ψηφιστεί. Και να είστε σίγουροι ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως κάνει πάντα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, θα τοποθετηθεί στη σωστή πλευρά και δεν θα θέσει τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό αμφισβήτηση».Με τη δήλωση αυτή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του «σταθερά και αταλάντευτα» βρίσκεται στην πλευρά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως έκανε πάντα στο παρελθόν.

«Εμείς θα περιμένουμε να δούμε την τελική μορφή του νομοσχεδίου, γιατί πολλά λέγονται και διακινούνται. Το θέμα είναι να δούμε το νομοσχέδιο και να τοποθετηθούμε επ’ αυτού. Έχουμε μια πρώτη συζήτηση αύριο ως Κοινοβουλευτική ομάδα. Ούτως άλλως ο Πρόεδρος χθες τοποθετήθηκε και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν στην πλευρά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ανέφερε ο κ. Κατρίνης, με την επισήμανση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. «Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δούμε το νομοσχέδιο για να δούμε πώς ακριβώς, τι προβλέπει για να τοποθετηθούμε επισήμως, όπως κάνουμε πάντα, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Θυμίζω ότι και στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης, το ΠΑΣΟΚ το 2015, στις πιο δύσκολες περιόδους σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίστασε να το υπερψηφίσει, όταν το νομοσχέδιο αυτό δεν θα πέρναγε στη Βουλή των Ελλήνων λόγω της ετερόκλητης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εμείς δεν βάλαμε στο μικροκομματικό ζύγι αυτό και το στηρίξαμε ακριβώς γιατί απηχεί στις προγραμματικές μας θέσεις. Και αυτή είναι και η γραμμή και η στρατηγική που υιοθετούμε όλο αυτό το διάστημα» τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που δήλωσε «δεν θα δέσουμε τα κορδόνια του κ. Μητσοτάκη» και η οποία προβλημάτισε ως προς το ποια θα ήταν η στάση του κόμματος σε σχέση με το νομοσχέδιο, ο κ. Κατρίνης αντέτεινε τα εξής. «Είναι σοβαρό έξι, εφτά μέλη της κυβέρνησης να λένε ότι δεν ψηφίζουν ένα νομοσχέδιο που εισηγείται η κυβέρνηση, η αρμόδια υφυπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, κορυφαίοι υπουργοί και να παραμένουν στη θέση τους και να περιμένει ή να ζητάει ο κύριος Μητσοτάκης από την αντιπολίτευση να βγάλει το φίδι από την τρύπα;» ενώ έκανε λόγο για «κοινοβουλευτική διαστροφή».


«Δεν σας ξενίζει και δεν σας προκαλεί το ενδεχόμενο, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου από το οποία θα περάσει το νομοσχέδιο, να μην το ψηφίσουν χωρίς να έχουν κυρώσεις και αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε για το αν λίγοι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν το ψηφίσουν; Έχουμε αντιστρέψει την πραγματικότητα» συμπλήρωσε και διερωτήθη «η κ. Ζαχαράκη είναι αρμόδια υπουργός και η αρμόδια υφυπουργός της λέει όχι και παραμένει στη θέση της. Αυτό είναι πολιτικά σοβαρό;».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί κανείς να το εγκαλέσει ότι σε κρίσιμες πολιτικές επιλογές δεν πήρε τη σωστή απόφαση λαμβάνοντας και υπέρμετρο πολιτικό κόστος. (..) Αλλά αυτό δεν μπορεί να δημιουργεί μια αίσθηση στον κύριο Μητσοτάκη ότι δεν πειράζει, ας μην το ψηφίσουν οι υπουργοί μου και να παραμένουν στη θέση τους αλλά θα το ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν είναι σοβαρό ένας πρωθυπουργός ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπος με ένα πραγματικό ενδεχόμενο απώλειας δεδηλωμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, να καλεί τους βουλευτές του να απόσχουν από την ψηφοφορία και να ζητάει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν μια πρωτοβουλία που δεν την στηρίζει το υπουργικό του συμβούλιο που το διορίζει. Αυτό το πράγμα είναι παρανοϊκό πολιτικά, αν το σκεφτείτε. Εδώ λοιπόν δεν είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων. Είναι θέμα του πρωθυπουργού, της κυβερνητικής πλειοψηφίας» είπε καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγη:ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

396402682 346095894498427 6008047625443043260 N

@2023 –  All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?