Saturday, March 2, 2024

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ορκίστηκε Περιφερειάρχης Αττικής – Ποιοι έδωσαν το παρών στην τελετή που έγινε στο Λαύριο

57 views
Κοινοποίηση

Πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και του περιφερειακού συμβουλίου.

«Έχω μάθει να βγαίνω μπροστά. Να παλεύω, να είμαι χρήσιμος να μην κρύβομαι. Να υπηρετώ την κοινωνία, την γειτονιά, τον δήμο, την περιφέρεια, τον τόπο μας, τους υπερήφανους πολίτες». Με αυτά τα λόγια από καρδιάς ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στον εμβληματικό χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου του Λαυρίου του ΕΜΠ. Και συνέχισε:

«Παραμένω άνθρωπος του σκοπού. Αγαπώ την ευθύνη και θα προσπαθώ να την υπηρετώ πάντα με αρχές και αξίες. Με διαφάνεια και λογοδοσία, πάντα και παντού. Το στρατηγικό μας όραμα είναι ξεκάθαρο. Μητροπολιτική Αττική! Ο στόχος και η ευθύνη! Το στοίχημα και η πρόκληση. Μια Αττική Ασφαλής, Ανθρώπινη, Βιώσιμη».

Xardalias 2 1 1200x800

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από το Λαύριο με τον όρο «Μητροπολιτικό Μοντέλο» περιέγραψε τον νέο τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος θα υλοποιείται σε συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, μακριά από τις επικαλύψεις, τις καθυστερήσεις και τις δικαιολογίες ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς τους πολίτες.

Στην Αττική και για την Αττική θα δουλέψουμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Μαζί με όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι διαφωνίες μας δεν θα επιτρέψω ποτέ να είναι περισσότερες από τις ελπίδες μας, τις αγωνίες μας, τις ανησυχίες μας, και την αναμφισβήτητη αγάπη όλων μας για την Αττική μας.

Ασφάλεια σε κάθε γειτονιά, μικρή ή μεγάλη, σε κάθε χώρο, μέσα και έξω από τις πόλεις. Είμαι αποφασισμένος να σταθώ απέναντι στην παραβατικότητα αλλά και να παλέψω μέσα στις γειτονιές για να εξαλείψω ή να μετριάσω τις αιτίες που την προκαλούν.

Επιδιώκουμε ένα ευέλικτο και κυρίως αποτελεσματικό «Μητροπολιτικό» μοντέλο διαχείρισης. Πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς. Μακριά από επικαλύψεις, καθυστερήσεις, δικαιολογίες. Ενημερώνοντας διαρκώς τους πολίτες. Αυτοί θα είναι οι σύμμαχοί μας σε κάθε προσπάθεια.

Xardalias 1200x800

Προτεραιότητά μας είναι και η ασφάλεια στον χώρο, στο περιβάλλον που ζούμε και μετακινούμαστε. Ασφάλεια από φυσικές καταστροφές και κινδύνους. Ασφάλεια στις γειτονιές μας. Ασφάλεια από κάθε υγειονομική απειλή. Ασφάλεια επιτέλους και στους δρόμους μας.
H ασφάλεια είναι βαθιά συνυφασμένη με τον Σεβασμό! Σεβασμός λοιπόν στον άνθρωπο, Σεβασμός στην περιουσία του, Σεβασμός στα κοινά αγαθά. ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ! Θα παλεύουμε κάθε μέρα για αυτό!

Θα μεταμορφώσουμε την Αττική με παρεμβάσεις που θα σέβονται το δικαίωμα στην πρόσβαση, την κίνηση, την υγεία, την κοινωνική μέριμνα, την παιδεία και τον πολιτισμό. Αλλά και το δικαίωμα στον τουρισμό που δεν θα αποκλείει καμία και κανέναν

Η Αττική μας δεν μπορεί παρά να είναι βιώσιμη. Για να το πετύχουμε πρέπει να δώσουμε τις μάχες μας στο πεδίο, όχι στο γραφείο. Εκεί που συμβαίνουν όσα μας αφορούν.

1

Για αυτό και ξεκινάμε κάνοντας τα πρώτα περιφερειακά συμβούλια εκεί που πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Στους δήμους Ασπροπύργου, τον Γενάρη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, τον Φλεβάρη, Αγίας Βαρβάρας, τον Μάρτιο, Μάνδρας-Ειδυλλίας, τον Απρίλιο, Κυθήρων-Αντικυθήρων, τον Μάιο, Αχαρνών τον Ιούνιο. Και κάθε ημέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή θα είμαστε παρόντες και στις 66 γειτονιές της Αττικής. Δίπλα σας. Μαζί σας.

Η Υπουργός Εσωτερικών και εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση Νίκη Κεραμέως ανέφερε στον χαιρετισμό της, τα εξής: «Η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει σε έναν χρόνο σημαντικών αλλαγών και βελτιώσεων στο τοπίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενταγμένων σε δύο άξονες: το νομοθετικό πλαίσιο και το ανθρώπινο δυναμικό μας» και πρόσθεσε: «Στην επιδίωξή μας το δημόσιο να γίνει πιο αξιοκρατικό, πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό, πιο φιλικό, πιο εξυπηρετικό για τους πολίτες, γνωρίζουμε ότι η νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής είναι συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης.»

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθησαν ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Πλακιωτάκης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρος και Μάκης Βορίδης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αναπλ. υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Οι υφυπουργοί Γιάννης Μπρατάκος, Νίκος Ταχιάος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Δόμνα Μιχαηλίδου και Ζέτα Μακρή, ο Χάρης Θεοχάρης, Έλενα Ράπτη, Αλεξάνδρα Σδούκου, ‘Αννα- Μάνη Παπαδημητρίου, οι βουλευτές Στέλιος Πέτσας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Άγγελος Συρίγος, Νίκος Βλαχάκος, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Νάντια Γιαννακόπουλου ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, και Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Μενεμένης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, οι Δήμαρχοι Αθηναίων Χάρης Δούκας, Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος, και οι δήμαρχοι των λοιπών Δήμων . Επίσης παρέστησαν Αρχηγοί και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα, Μητροπολίτες και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Πήγη:newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

396402682 346095894498427 6008047625443043260 N

@2023 –  All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?