Friday, July 19, 2024

Π. Μαρινάκης: Δεδομένη η στήριξη των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη – Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της

474 views
Κοινοποίηση

ξαμε και σε ένα πλαίσιο το οποίο δεν αποκλίνει ιδιαίτερα από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το πώς μπορεί αυτή η βοήθεια με πρακτικό τρόπο να έχει πιο ουσιαστικό και χρήσιμο αποτέλεσμα για την Ουκρανία.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας.

Επισημαίνεται ότι με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Κεχαΐδη, παρατείνεται η ισχύς του καθεστώτος προσωρινής προστασίας για τους εκτοπισθέντες από την Ουκρανία στη χώρα μας.

Συνεδρίασε χθες υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, μετά από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση Ασπίδες για την προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Το ΚΥΣΕΑ ενημερώθηκε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Κεχαΐδη σχετικά με την πορεία του μεταναστευτικού, τη μεγάλη μείωση των μεταναστευτικών ροών και τη σταδιακή αποσυμφόρηση του εθνικού συστήματος υποδοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός, οι διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου έχουν μειωθεί πάνω από 25% σε σχέση με τις αρχές Ιανουαρίου.

Η μείωση των ροών αφορά στο θαλάσσιο σύνορο κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου παρατηρείται πολύ μεγάλη βελτίωση, καθώς στον Έβρο οι ροές έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παρακολουθεί με προσοχή τη ροή που έχει παρατηρηθεί από τη νοτιοανατολική ακτή της Λιβύης, μετά από πρόταση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Αποφασίστηκε η τροποποίηση του σχεδίου για την προμήθεια 300 νέων οχημάτων για τις δασικές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και ήδη έχουν δημοπρατηθεί έργα 800 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων οι προκηρύξεις ύψους 700 εκατομμυρίων βγήκαν στον αέρα το τελευταίο εξάμηνο του 2023.

Πρόκειται για προμήθειες αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πλωτών μέσων διάσωσης και μεταφοράς πυροσβεστικών οχημάτων, drones και άλλα.

Όπως έχει τονίσει ο υπουργός, στόχος είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχει προκηρυχθεί σε διαγωνισμούς όλο το πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης των συνταξιούχων. Οι συνταξιούχοι που επιθυμούν να εργαστούν θα λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους από το 70% που λάμβαναν έως τώρα. «Πλέον οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι συμπολίτες μας θα μπορούν να εισπράττουν τη σύνταξή τους στο ακέραιο ενώ θα υπάρχει μια παρακράτηση 10% επί του μισθού τους.

Μίλησε για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι μειώνεται η γραφειοκρατία. Ανέφερε ότι θα γίνουν προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία.

Σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη καθώς αύριο, Τετάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος είπε πως: «Δεδομένη θεωρείται η στήριξή μας στους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη». Μάλιστα, τόνισε πως πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ήσυχη να κάνει τη δουλειά της και εξήγησε ότι κανένα έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

396402682 346095894498427 6008047625443043260 N

@2023 –  All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?