Tuesday, July 23, 2024

Σύμφωνο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του νοσοκομείου «Μεταξά» – Κοινός στόχος η ίδρυση Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής

675 views
Κοινοποίηση

Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» την Παρασκευή 24/11/2023, και αφορά σε σημαντικές πολυεπίπεδες συνέργειες που διασυνδέουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον με τον κλινικό χώρο, με σκοπό την προαγωγή του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου στον τομέα της Υγείας, και της παροχής σύγχρονης εκπαίδευσης στα στελέχη των νοσοκομείων.

Κοινός στόχος των διοικήσεων του Νοσοκομείου «Μεταξά» και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι ο σχεδιασμός και η ίδρυση Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci – Ασφαλής Νοσηλευτική Φροντίδα Ασθενών», μια πρωτοβουλία του Ιατρού κ. Όθωνα Μανωλάκου και με επιστημονικά υπεύθυνη την Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής Γεωργία Τουλιά – Τσάβαλου.

Επίσης, προβλέπεται να δρομολογηθούν και άλλες δράσεις για εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και την κατάρτιση σύγχρονων νοσηλευτών, με απώτερο στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ίδρυσης πανεπιστημιακής κλινικής εντός του Γ.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, σημείωσε ότι με μεγάλη χαρά συνυπογράφει το Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Αναπλ. Διοικητή του Γ.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο, καθώς η απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των νοσοκομείων και εν γένει του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εξαρτώνται καίρια από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της στελέχωσης με εξειδικευμένους νοσηλευτές.

Με τα Ακαδημαϊκά Τμήματα που θεραπεύουν τον τομέα Υγείας, το ΠΑ.Δ.Α., είναι σε θέση και έχει τη βούληση να συνδράμει στη βελτίωση της λειτουργικότητας των νοσοκομείων με σκοπό την προσφορά ουσιωδών και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τον ασθενή και την προαγωγή της κοινωνικής ωφελιμότητας.

Ο Αναπλ. Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά«ΜΕΤΑΞΑ» κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος, αναφερόμενος στην υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, σημείωσε ότι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αποτελεί ιστορική στιγμή για το Νοσοκομείο «Μεταξά».

Εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, τόσο του ιδίου όσο και όλων των στελεχών του Νοσοκομείου, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Πρύτανη του ΠΑ.Δ.Α. κ. Καλδή για την καθοριστική συμβολή του στην επίσπευση των διαδικασιών, ενώ τόνισε πως αποτελεί κοινό όραμα η ίδρυση του πρώτου Δημόσιου Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής!

Ο κ. Ευσταθόπουλος υπογράμμισε ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και τη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τη συνολική αναβάθμιση του Νοσοκομείου «Μεταξά» σε όλα τα επίπεδα, με μοναδικό στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλότατου επιπέδου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι αποτελεί υπεραξία και είναι μια win-win διαδικασία για όλους, που θα προσφέρει σημαντικές δεξιότητες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σε τεχνολογίες αιχμής, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές επ’ ωφελεία των ασθενών.

Την ικανοποίησή και την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην υλοποίηση του Συμφώνου Συνεργασίας εξέφρασαν οι συμμετέχοντες και από τις δύο πλευρές, που μετά την υπογραφή του είχαν συνάντηση εργασίας. Από πλευράς ΠΑ.Δ.Α., συμμετείχε η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Καθηγήτρια Βασιλική Κεφαλά, η Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής, Καθηγήτρια Μάρθα Κελέση-Σταυροπούλου, η Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής Γεωργία Τουλιά – Τσάβαλου και ο Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Νοσηλευτικής, Δημήτριος Παπαγεωργίου. Από πλευράς του Γ.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» συμμετείχαν η κ. Αικατερίνη Μανούσου, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η κ. Πελαγία Μπατίκα, Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ο Ιατρός κ. Παναγιώτης Μανίκης, Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος, η κ. Ελένη Πέτρακα, Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ποιότητας, Έρευνας και Εκπαίδευσης και ο Ιατρός κ. Όθωνας Μανωλάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

396402682 346095894498427 6008047625443043260 N

@2023 –  All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?