Friday, July 19, 2024

Χειροπέδες σε αστυνομικό για διακίνηση ναρκωτικών – Επιτέθηκε σε άλλον αστυνομικό που πήγε να τον συλλάβει

124 views
Κοινοποίηση

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν ένας αστυνομικός και δύο πολίτες για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών. Στη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του ο αστυνομικός επιτέθηκε και απώθησε βίαια άλλον αστυνομικό.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών, περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα άτομα.

Ο αστυνομικός, που είχε πάρει αναρρωτική άδεια και υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, παρείχε υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης σε έναν από τους ιδιώτες, κατέχοντας, παράλληλα, παράνομα δύο πιστόλια

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2 πιστόλια, 31 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 μαχαίρια, 2,8 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας και 6.350 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – ««παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών, όπλων και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση του ως αστυνομικός και ψευδή κατάθεση».

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί αλλά δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι της παρανομίας
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε εκβιάσεις, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε η εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από τη συνδυαστική μελέτη, αξιολόγηση και ανάλυση του προανακριτικού υλικού και έπειτα από χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών προέκυψε ότι ο αστυνομικός προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες, τόσο για προσωπική του χρήση όσο και για άλλα άτομα, από έτερο συλληφθέντα- ιδιώτη, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνούσε με τον «προμηθευτή» για τη μεταφορά «παραγγελιών» για λογαριασμό άλλων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2023 και ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και του είχε αφαιρεθεί ο υπηρεσιακός οπλισμός, παρείχε έναντι αμοιβής υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης στον άλλον συλληφθέντα ιδιώτη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου.

Επιπλέον, προέκυψε ότι τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, ενεργώντας για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του λογιστικού γραφείου, απαίτησε από άλλα άτομα την καταβολή οφειλόμενων χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, εντοπίσθηκε ο αστυνομικός να μπαίνει στο λογιστικό γραφείο και να κατέχει παράνομα πιστόλι και γεμιστήρα με 15 φυσίγγια, 925 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

 • πιστόλι και γεμιστήρα με 6 φυσίγγια,
 • 31 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
 • αυτοσχέδια συσκευασία μεικτού βάρους 122 γραμμαρίων με άγνωστη ουσία, πιθανόν εκρηκτική ύλη,
 • στρατιωτικός πυροδοτικός μηχανισμός, μετά καψυλλίου πυροδότησης,
 • κάλυκας,
 • 2 γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου και όπλου χειρός,
 • εξάρτημα στήριξης όπλου και εξάρτημα με κρυμμένη λάμα,
 • 2 μαχαίρια πολεμικού τύπου εντός θήκης και σε θήκη λαιμού,
 • σουγιάς,
 • τρίφτης,
 • 2 γυάλινα δοχεία με άγνωστη ουσία σε μορφή σκόνης άσπρου χρώματος, πιθανόν αναβολικά,
 • 3 κινητά τηλέφωνα,
 • 2 ζυγαριές ακριβείας,
 • 6.350 ευρώ,
 • 2,8 γραμμάρια κοκαΐνη και
 • αυτοσχέδιο στριφτό τσιγάρο κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 1,6 γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διενέργεια της έρευνας στο σπίτι του, ο αστυνομικός επιτέθηκε και απώθησε βίαια αστυνομικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ ο συλληφθείς προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών δήλωσε ψευδή στοιχεία διαμονής με σκοπό να ματαιώσει την έρευνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πήγη:www.newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

396402682 346095894498427 6008047625443043260 N

@2023 –  All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?