Η Συγκινητική Αναγνώριση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ένα Βραβείο για τον Ελληνικό Λαό στην Οικονομική Ανάκαμψη της Χώρας

Κοινοποίηση

Αναγνώριση στην Οικονομική Ανάπτυξη της Ελλάδας

«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι αποκλειστικά δική μου, αλλά ανήκει κατά κύριο λόγο στον ελληνικό λαό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της βράβευσής του στο Συνέδριο του Economic Council Germany, που έγινε με σκοπό να τιμήσει τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Αφού πήρε τον λόγο, ο γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς συνεχάρη τον πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι πιστεύει ότι δικαίως έλαβε το βραβείο, καθώς «είναι πραγματικά σημαντικά όλα όσα επιτεύχθηκαν στη χώρα σας». Εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, επισημαίνοντας τις αξιόλογες προόδους που έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες και θυσίες που υπήρξαν για τον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός υπήρξε θαρραλέος, αποδεχόμενος τις αλλαγές και αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά του. Ποτέ δεν απεμπολήσαμε την υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον». Υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν, η Ελλάδα είχε χαρακτηριστεί ως το «προβληματικό παιδί» της Ευρώπης, αναφερόμενος στην αμφισβήτηση της ικανότητας της χώρας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

«Οι προθέσεις μας δεν ήταν πάντα ξεκάθαρες», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτή η χώρα, που αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό στη Γερμανία, αναγνωρίζεται σήμερα για την αποφασιστικότητά της, την πειθαρχία και την ικανότητά της να επιφέρει δύσκολες μεταρρυθμίσεις». Επιπλέον, ανέφερε τη σημασία της ψηφιοποίησης στη διαδικασία καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι η χρήση ψηφιακών εργαλείων είχε φέρει μεγαλύτερα έσοδα, επιτρέποντας στη κυβέρνηση να επιστρέψει αυτά τα οφέλη στους πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης στήριξε την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής του, δείχνοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2024 αναμένεται κοντά στο 2%, και στο τέλος μιλάμε για ένα 4,8%. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η πρόοδος αυτή αντανακλάται κυρίως σε θέσεις εργασίας», με 500.000 νέες θέσεις εργασίας να έχουν δημιουργηθεί στη διάρκεια των τελευταίων έξι χρόνων, κάτι που θεωρεί το πιο σημαντικό επίτευγμα της κυβέρνηση του.

Κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «σήμερα ήταν μια συγκινητική βραδιά», επισημαίνοντας το δύσκολο ταξίδι που έχουν διανύσει ως χώρα και τη σημασία του να κοιτάξουμε την Ελλάδα ως έναν επενδυτικό προορισμό. Έκανε λόγο για την ανάγκη συνεργασίας με τις επιχειρήσεις και εξέφρασε την επιθυμία του να εργαστεί με τη γερμανική κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη.

Σε δηλώσεις του, ο πολιτικός συντάκτης Δημήτρης Γκάτσιος, ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων, επισημαίνοντας τη μετατροπή της Ελλάδας από το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης σε ένα success story της Ευρωζώνης. Ανάφερε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων στην καθημερινότητα των πολιτών και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Η ψηφιοποίηση του κρατικού τομέα και οι κίνδυνοι του λαϊκισμού ήταν επίσης στα θέματα που περιλάμβανε η ομιλία του.

Αλλαγή Σελίδας για την Ελλάδα

Το κύριο μήνυμα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Γερμανία είναι η αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα, καθώς, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «η χώρα έχει ξεπεράσει την οικονομική κρίση, υποδέχεται σημαντικές ξένες επενδύσεις, έχει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ και έχει εφαρμόσει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις». Το ελληνικό παράδειγμα αναγνωρίζεται ως επίκαιρο για την ΕΕ στην εποχή μας, καθώς η κυβέρνηση πετυχαίνει ουσιαστικά αποτελέσματα για τους πολίτες.

Επιπλέον, αναδεικνύεται η ανάγκη για εφαρμογή του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. «Η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και «η χώρα προχωρά με γρήγορες διαδικασίες απονομής ασύλου, ένα αίτημα που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση». Η κυβερνητική προσοχή στρέφεται επίσης στην ανάγκη συνεργασίας σε αμυντικά θέματα με τρίτες χώρες, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες για να αποφευχθούν οι εξαρτήσεις.

Related posts

Πόρισμα Καρώνη: Απαντήσεις και Αντιδράσεις για την Πυρόσφαιρα από Έλαια Σιλικόνης στην Τραγωδία των Τεμπών

Διπλωματικές Αναταράξεις στην Κωνσταντινούπολη: Ο Πούτιν και οι Προσδοκίες του Ζελένσκι για Ειρηνευτικές Συνομιλίες

Eurovision 2025: Ξεκίνημα για τον Α’ ημιτελικό με τη συμμετοχή της Κύπρου στο κυνήγι της πρόκρισης για τον τελικό