Μ. Καρυστιανού: Η αλήθεια πίσω από την κυβερνητική διαχείριση των Τεμπών

Κοινοποίηση

Ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών από τη Μαρία Καρυστιανού

Μέσω ανάρτησής της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου των Συγγενών των Θυμάτων των Τεμπών, εκφράζει προβληματισμούς και θέτει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πρόοδο της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της κυρίας Καρυστιανού είναι το εξής:

«Ό,τι ξεφεύγει από το κυβερνητικό αφήγημα ανακαλείται! Ακόμα και το Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, του οποίου το κόστος φέρεται να ανήλθε σε εξωφρενικό ποσό 4.500.000 €. Υπάρχουν επίσης φήμες για επιπλέον 1.500.000 € που διατέθηκαν για την κυβερνητική επικοινωνιακή στρατηγική, προκειμένου να ανακοπεί η δυσαρέσκεια για την υπόθεση των Τεμπών. Είναι αλήθεια; Οι υπεύθυνοι που διαχειρίζονται τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού καλούνται να μας δώσουν απαντήσεις.»

Η κυρία Αδειλίνη, η διορισμένη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από την παρούσα κυβέρνηση, είχε προηγουμένως δηλώσει στους ανήμπορους συγγενείς των θυμάτων ότι τέτοιες τραγωδίες συμβαίνουν και τους παρέπεμψε για παρηγοριά στην εκκλησία. Επιπλέον, η ίδια σιώπησε σε όλες τις δημόσιες καταγγελίες σχετικά με τον μοναδικό Ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση των Τεμπών, ενώ υπήρξε και παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε ως αποτέλεσμα την αφαίρεση της δικογραφίας από την Ανακρίτρια κα. Σούρλα. Αυτή η παρέμβαση προκάλεσε την εύλογη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Επιπλέον, πρόσφατα, η κυρία Αδειλίνη αφαίρεσε την εποπτεία της έρευνας από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, κα. Αποστολάκη, αμέσως μετά από αίτημα που καταθέσαμε για την άσκηση εποπτείας στον Ανακριτή των Τεμπών, κ. Μπακαίμη. Σήμερα, η κυρία Αδειλίνη προχώρησε σε νέα παρέμβαση, διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση για αθέμιτη επιρροή σε δικαστικούς λειτουργούς, με αφορμή τις παρατηρήσεις του Πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ που συνδέουν την εκτενή πυρόσφαιρα που παρατηρήσαμε με χημικές ουσίες και αποκλείουν την πιθανότητα προκλησής της από έλαια σιλικόνης.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πότε ένα Πόρισμα Εθνικού Οργανισμού, που έχει οριστεί από το Κράτος, μπορεί να θεωρηθεί «αθέμιτη επιρροή» σε δικαστικό λειτουργό. Σημειώνεται ότι ακόμη και για τις Πραγματογνωμοσύνες, ο νόμος προβλέπει ότι οι δικαστές τις εκτιμούν ελεύθερα. Συνεπώς, πως είναι δυνατόν ένα επίσημο Πόρισμα να συνιστά αθέμιτη επιρροή; Αντιθέτως, μήπως η πραγματική επίδραση προέρχεται από την ίδια την παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία μπορεί να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε τολμήσει να εκφράσει διαφορετική επιστημονική άποψη;

Πώς μπορεί η Εισαγγελέας του ΑΠ να παίρνει θέση σε ένα θέμα που είναι υπό διερεύνηση, προκαταλαμβάνοντας έτσι τις εξελίξεις; Τι σημαίνει αυτό για το ήδη αποδυναμωμένο Κράτος Δικαίου στη χώρα μας; Πώς μπορούν να αντέξουν οι δικαστές και οι νομικοί που υπηρετούν έντιμα τη Δικαιοσύνη, και πώς μπορούν να αντέξουμε εμείς οι πολίτες που αντικρίζουμε τη κυβερνητική αυθαιρεσία; Απαραίτητη είναι η ενότητα και η αντίσταση: «Δεν λυγίζουμε! Δεν φοβόμαστε! Δεν υποκύπτουμε!».

Related posts

Ηχητικές Αντανακλάσεις του Κόσμου: Μια Μουσική Γιορτή από το El Sistema Greece στο Ολύμπια

Στρατηγική Συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου: Εξελίξεις στη Γάζα, Ιράν και Τουρκία στο Λευκό Οίκο

Επείγουσα Έκκληση από Έξι Υπηρεσίες του ΟΗΕ για Κατάπαυση Πυρός στη Λωρίδα της Γάζας