Sunday, December 3, 2023

NASA: Τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε για τα UFO

601 views
Κοινοποίηση

Τι μένει από τις πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις της NASA σχετικά με τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα. Τα σημαντικότερα σημεία της 36σελιδης έκθεσης.

Την προσοχή όλου του πλανήτη τράβηξε η συνέντευξη Τύπου που έδωσε η NASA για αυτά που αποκαλεί Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα (UAP), ωστόσο η πολυαναμενόμενη δημοσίευση των στοιχείων της έκθεσης δεν προσέφερε αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξή τους.

Όπως διαπιστώθηκε, μελετώντας εκατοντάδες θεάσεις UFO, δεν υπήρξαν ενδείξεις ότι εξωγήινοι κρύβονται πίσω από ανεξήγητα φαινόμενα, αλλά η διαστημική υπηρεσία δεν μπόρεσε επίσης να αποκλείσει αυτή την πιθανότητα.

Ωστόσο, περιγράφηκε πώς ο διαστημικός οργανισμός των ΗΠΑ θα διερευνήσει τα UAP με βελτιωμένη τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη.

Ο διοικητής της NASA, Μπιλ Νέλσον, δήλωσε ότι η υπηρεσία όχι μόνο θα αναλάβει την ηγεσία στην έρευνα πιθανών περιστατικών UAP, αλλά θα μοιράζεται δεδομένα με μεγαλύτερη διαφάνεια.

Η έκθεση αποτελείται από 36 σελίδες με αρκετά τεχνικές και επιστημονικές παρατηρήσεις. Ακολουθούν μερικά από τα πιο βασικά στοιχεία, όπως τα αναφέρει το BBC:

Δεν υπάρχει απόδειξη ότι υπάρχουν εξωγήινοι αλλά είναι πιθανό

Η τελευταία σελίδα της έκθεσης αναφέρει ότι “δεν υπάρχει λόγος να συμπεράνουμε” ότι εξωγήινες πηγές κρύβονται πίσω από τις εκατοντάδες θεάσεις UAP που έχει ερευνήσει η NASA.

Ωστόσο… αυτά τα αντικείμενα πρέπει να έχουν ταξιδέψει μέσω του ηλιακού μας συστήματος για να φτάσουν εδώ“, αναφέρει η έκθεση.

Αν και η έκθεση δεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή, η NASA δεν αρνήθηκε την πιθανότητα «δυνητικής άγνωστης εξωγήινης τεχνολογίας που λειτουργεί στην ατμόσφαιρα της Γης».

Περιορισμένος αριθμός δεδομένων UAP

Η Νίκολα Φοξ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA, δήλωσε: «Τα UAP είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη μας» και αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη δεδομένων υψηλής ποιότητας.

Παρά τις πολυάριθμες αναφερθείσες εμφανίσεις UAP, η κ. Φοξ είπε ότι συνήθως δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που «μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή οριστικών επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση και την προέλευση του UAP».

Η Φοξ ανακοίνωσε ότι η NASA διόρισε έναν νέο διευθυντή έρευνας UAP για να “δημιουργήσει μια ισχυρή βάση δεδομένων για την αξιολόγηση μελλοντικών δεδομένων“.

Ο διευθυντής θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση στη διαδικασία συλλογής και ανάλυσης δεδομένων.

Μυστήριο η ταυτότητα του νέου αφεντικού των UFO

Θα υπάρξει ένας νέος διευθυντής της NASA για την έρευνα UAP αλλά η ταυτότητά του παραμένει μυστήριο.

Οι λεπτομέρειες του ρόλου και της αμοιβής του παρέμειναν περίεργα ασαφείς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η NASA έχει δεσμευτεί να είναι πιο διαφανής με την έρευνά της στα UAP.

Ένας λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι η προστασία του νέου διευθυντή από οποιαδήποτε πιθανή δημόσια παρενόχληση.

Ο Δρ Ντάνιελ Έβανς, βοηθός αναπληρωτής διευθυντής για την ερευνα της NASA, είπε ότι τα μέλη της ερευνητικής ομάδας UAP είχαν λάβει «πραγματικές απειλές».

Είπε ότι ο οργανισμός παίρνει και την ασφάλεια της ομάδας «εξαιρετικά σοβαρά» και ότι οι απειλές έπαιξαν ρόλο στην απόφαση να μην δημοσιευτεί το όνομα του διευθυντή έρευνας του UAP.

Πρόταση της NASA για χρήση εργαλείων AI

Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση είναι «βασικά εργαλεία» για τον εντοπισμό των UAP, αναφέρει η έκθεση.

Το κοινό θεωρείται επίσης μια «κρίσιμη πτυχή της κατανόησης του UAP».

Η NASA, η οποία έχει πει ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της για την καλύτερη κατανόηση και αναγνώριση των UAP είναι η έλλειψη δεδομένων, προσπαθεί να καλύψει αυτήν την έλλειψη δεδομένων μέσω τεχνικών crowdsourcing.

Αυτό περιλαμβάνει: “εφαρμογές ανοιχτού κώδικα που βασίζονται σε smartphone” και άλλα μεταδεδομένα smartphone από “πολλούς πολίτες παρατηρητές παγκοσμίως”.

Δεν υπάρχει επί του παρόντος τυποποιημένο σύστημα για τη συγκέντρωση και την οργάνωση μη στρατιωτικών αναφορών UAP, ανέφερε η έκθεση, «με αποτέλεσμα αραιά και ελλιπή δεδομένα».

Ό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

396402682 346095894498427 6008047625443043260 N

@2023 –  All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?